Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem i czerwoną papryką. Większość składników potrzebnych do jej przygotowania, znajdziecie w swojej kuchni. Taka sałatka doskonale sprawdzi się na kolację lub lunch. Jest bardzo smaczna, pożywna i sycąca. Jeśli szukacie pomysłu na prostą sałatkę, która nie wymaga dużego nakładu pracy, a jest smaczna i zasyci na długo, sałatka z tuńczykiem i papryką sprawdzi się idealnie.
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I PAPRYKĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 jajka
- 1 czerwona papryka
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 3-4 ogórki konserwowe
- biała część pora
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
2. Paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe również pokrój w kostkę.
3. Tuńczyka oraz kukurydzę odsącz z zalewy, pora pokrój w półkrążki.
4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.
5. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.