Sałatka z zupki chińskiej i szynki to ciekawa alternatywa dla wykorzystania zupki instant. Sałatka świetnie smakuje i jest prosta w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na szybką kolację lub imprezową przekąskę. Jeżeli lubicie makaronowe sałatki, to sałatka z zupki chińskiej i szynki z pewnością przypadnie wam do gustu.
SAŁATKA Z ZUPKI CHIŃSKIEJ I SZYNKI PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie zupki chińskiej
- 200 ml wrzątku
- 200 g szynki
- 200 g żółtego sera
- 4 jajka
- 1/2 słoika papryki konserwowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3-4 ogórki konserwowe
- 1/2 pora
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. W 200 ml wrzątku rozpuść przyprawy z zupki chińskiej oprócz oleju.
2. Makaron pokrusz i zalej wodą z przyprawami. Odstaw na 5 minut do napęcznienia.
3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kosteczkę.
4. Paprykę marynowaną, ogórki konserwowe, szynkę i ser również pokrój w kosteczkę.
5. Kukurydzę odsącz z zalewy, pora pokrój w półkrążki.
6. Składniki na sos wymieszaj ze sobą.
7. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i wymieszaj.
Smacznego!