Kotlety bez mięsa to idealna propozycja na tani i szybki obiad. Wyglądają prawie tak samo jak tradycyjne kotlety mielone i równie dobrze smakują.
Takie delikatne i smaczne kotlety bez mięsa z pewnością zadowolą całą rodzinę. Przepis jest banalnie prosty i szybki, a smakiem zachwycą każdego. Składniki do ich przygotowania z pewnością każdy znajdzie w swoim domu.
Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni i szukacie pomysłu na szybkie i smaczne danie bez mięsa, to polecam wypróbować ten przepis. Przygotujcie kotleciki bez mięsa chociaż raz, a już na stałe zawitają w Waszym menu.
KOTLETY BEZ MIĘSA – PRZEPIS
Składniki
- 1 surowe jajko
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 110 g bułki tartej
- papryka słodka
- sól
- pieprz
- pęczek koperku
Przygotowanie
1. Ugotowane jajka obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich 2 łyżki bułki tartej, surowe jajko, posiekany koperek oraz szczyptę soli, pieprzu i papryki słodkiej. Mieszamy do połączenia składników.
2. Na talerzyk wysypujemy pozostałą część bułki tartej.
3. Z przygotowanej masy formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na rumiano.