Pasta jajeczna z dodatkiem chrzanu to ulubione smarowidło na kanapki u mnie w domu. Często przygotowuję ją na śniadanie jako alternatywa dla szynki i sera. Pasta ma cudowny smak i aromat oraz jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli szukacie dobrej pasty kanapkowej, którą przygotujecie w mgnieniu oka, to polecam wypróbować ten przepis na pastę jajeczną z chrzanem.
PASTA JAJAECZNA Z CHRZANEM
Składniki
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżeczki tartego chrzanu
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kosteczkę.
2. Do jajek dodać chrzan, majonez i posiekany szczypiorek. Całość dobrze wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Pyszne smarowidło do pieczywa. Smakuje idealnie 🙂