Znudziły ci się już kanapki z szynką? Spróbuj naszej pasty jajecznej z żółtym serem, która urozmaici twoje śniadanie lub kolację!
Pasta jajeczna z żółtym serem to świetny dodatek do pieczywa. Robi się ją ekspresowo i fantastycznie smakuje. Wystarczy ugotować jajka, zetrzeć ser na tarce i wszystko razem wymieszać z dodatkiem majonezu oraz przypraw. Takie banalne i takie smaczne. Zachęcam do wypróbowania!
PASTA JAJECZNA Z ŻÓŁTYM SEREM PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- biała część pora
- 150 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę.
- Pora kroimy w cienkie plasterki, przekładamy na sitko i przelewamy wrzątkiem.
- Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
- Powyższe składniki przekładamy do jednej miseczki, dodajemy majonez u mieszamy.
- Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.