Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem

Pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem

Pasty kanapkowe to jedne z moich ulubionych dodatków do pieczywa. Szybko się je robi, świetnie smakują i są pożywne. Dziś mam dla Was przepis na pastę jajeczną z dodatkiem świeżego szpinaku. Przepyszne połączenie, które zdecydowanie warto wypróbować. Przepis na pastę kanapkową z jajkiem i szpinakiem jest bardzo prosty i szybki. Szpinak nie jest w paście mocno wyczuwalny, jednak dodaje ciekawego smaczku.

PASTA JAJECZNA ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 2 garście szpinaku
  • 3 duże jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak myjemy i blendujemy na papkę.

  2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy ze szpinakiem.

  3. Kolejno do składników dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.

  4. Pastę podajemy na ulubionym pieczywie.
Pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem przepis
pasta z jajkiem i szpinakiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście − pięć =