![Pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/06/Pasta-jajeczna-ze-swiezym-szpinakiem.jpg)
Pasty kanapkowe to jedne z moich ulubionych dodatków do pieczywa. Szybko się je robi, świetnie smakują i są pożywne. Dziś mam dla Was przepis na pastę jajeczną z dodatkiem świeżego szpinaku. Przepyszne połączenie, które zdecydowanie warto wypróbować. Przepis na pastę kanapkową z jajkiem i szpinakiem jest bardzo prosty i szybki. Szpinak nie jest w paście mocno wyczuwalny, jednak dodaje ciekawego smaczku.
PASTA JAJECZNA ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM PRZEPIS
Składniki
- 2 garście szpinaku
- 3 duże jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Szpinak myjemy i blendujemy na papkę.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy ze szpinakiem.
- Kolejno do składników dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
- Pastę podajemy na ulubionym pieczywie.
![Pasta jajeczna ze świeżym szpinakiem przepis](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/06/przepis-na-paste-jajeczna-ze-swiezym-szpinakiem.jpg)
![pasta z jajkiem i szpinakiem](https://kulinarnecuda.pl/wp-content/uploads/2024/06/Pasta-jajeczna-ze-swiezym-szpinakiem-przepis.jpg)