Kremowa, pyszna i pożywna – taka jest właśnie pasta z wędzonego łososia. Do jej przygotowania potrzeba niewiele składników, a jej zrobienie zajmuje zaledwie kilka minut. Pierwsze skrzypce gra tutaj wędzony łosoś, który swoim aromatem pobudza nasze kubki smakowe. Kompozycję uzupełnia serek śmietankowy oraz świeży ogórek. Do tego odrobina pieprzu czarnego, soli oraz sok z cytryny. Bardzo prosta, a jakże smaczna pasta kanapkowa, która doskonale urozmaici śniadanie lub kolację.
PASTA Z ŁOSOSIA NA KANAPKI PRZEPIS
Składniki
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g serka śmietankowego (u mnie z ziołami)
- 1 świeży ogórek
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz czarny
Przygotowanie
1. Łososia posiekać na drobne kawałki za pomocą noża.
2. Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.
3. Do miseczki przełożyć składniki i skropić sokiem z cytryny.
4. Następnie dodać serek śmietankowy, sól oraz pieprz.
5. Całość wymieszać do połączenia składników.
6. Podawać ze świeżym pieczywem.