Proste i smaczne przepisy!

Przekąski Sałatki

Sos tysiąca wysp

Sos tysiąca wysp to idealny dodatek do kanapek, burgerów, sałatek czy przekąsek. Robi się go naprawdę bardzo prosto i szybko. Do przygotowania sosu tysiąca wysp potrzeba kilku prostych składników, które z pewnością posiadacie w swojej kuchni.

Do przygotowania sosu wykorzystałam majonez wege, by był nieco lżejszy. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

PRZEPIS NA SOS TYSIĄCA WYSP

Składniki

  • 3 łyżki majonezu (u mnie vege)
  • 3 łyżki jogurty naturalnego
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżeczki płynnego miodu
  • 1 mała cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki octu winnego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Ogórki również bardzo drobno posiekać. Oba składniki przełożyć do miski. 

  • Dodać ketchup, majonez, jogurt naturalny, przeciśnięty przez praskę czosnek ocet winny, miód, paprykę słodką, szczyptę soli oraz pieprzu. 

  • Całość wymieszać i odstawić do lodówki na około godzinę, by smaki się przegryzły. 
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwanaście − osiem =