Pasta z makreli z puszki z jajkiem to idealny dodatek do chleba. Będzie świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z wędliną oraz serem.
Przepis na pastę z makreli z jajkiem jest bardzo prosty i szybki. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników, a mimo to smakuje wyśmienicie i zasyci na długo. Jeśli tak jak ja, uwielbiacie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tą pastę z makreli z jajkiem.
PASTA Z MAKRELI Z PUSZKI Z JAJKIEM PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka fileta z makreli w sosie pomidorowym
- 3 jajka
- 1 cebulka
- sól
- pieprz
- papryka słodka mielona
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w drobną kostkę.
2. Cebulę obierz i również pokrój w kosteczkę.
3. Do miseczki przełóż makrelę z puszki wraz z sosem i rozdrobnij ją na mniejsze kawałki przy pomocy widelca. Dodaj pokrojone jajka oraz cebulę. Całość wymieszaj doprawiając solą, pieprzem oraz papryką słodką do smaku.