Proste i smaczne przepisy!

Dania Główne

Pieczone roladki z kurczaka

Pieczone roladki z kurczaka

Pieczone roladki z kurczaka to prosta i smaczna potrawa, która idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad lub kolację. Soczyste mięso wypełnione pysznym nadzieniem składającym się z sera pleśniowego, dżemu żurawinowego i orzechów nerkowca zachwyci każde podniebienie. Takie roladki z kurczaka można podać z ziemniakami, frytkami lub kaszą. Do tego ulubiona surówka i przepyszny obiad gotowy!

PIECZONE ROLADKI Z KURCZAKA PRZEPIS

Czas przygotowania: 15 minut | Czas pieczenia: 60 minut | Liczba porcji: 4

Składniki

  • 1 podwójny fileta z kurczaka
  • 4 łyżki dżemu żurawinowego
  • 100 g sera z niebieską pleśnią
  • garść orzechów nerkowca
  • przyprawa do kurczaka
  • papryka słodka
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, oczyszczamy i dzielimy na dwa cieńsze. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką papryką, solą oraz pieprzem.

  2. Następnie na każdy kawałek mięsa wykładamy po łyżeczce dżemu żurawinowego i smarujemy po całej powierzchni.

  3. Ser z niebieską pleśnią kroimy w kostkę, orzechy nerkowca drobno siekamy. Wykładamy na mięso.

  4. Następnie kawałki mięsa z nadzieniem zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym.

  5. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 60 minut.
Pieczone roladki z kurczaka przepis
Przepis na pieczone roladki z kurczaka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 26

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzy × cztery =