Proste i smaczne przepisy!

Wypieki

Rolada makowa z ciasta francuskiego

Rolada makowa z ciasta francuskiego

Tradycyjny makowiec to ciasto, które jest trudne i pracochłonne w przygotowaniu, dlatego dziś mamy dla Was świetną alternatywę — roladę makową z ciasta francuskiego

Rolada makowa z ciasta francuskiego to ekspresowy wypiek, który doskonale sprawdzi się na święta, ale i nie tylko. Do jego przyrządzenia potrzebujesz jedynie 3 składników: ciasta francuskiego, gotowej masy makowej i jajka do posmarowania. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.

ROLADA MAKOWA Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 400 g gotowej masy makowej
  • 1 jajko

Przygotowanie

1. Ciasto francuskie rozwiń na blacie. Wyłóż masę makową i rozmaruj ją po całej powierzchni ciasta.

2. Ciasto z makiem zwiń w roladę wzdłuż krótszego boku.

3. Roladę przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

4. Piecz w 200 stopniach przez ok. 35 minut.

Rolada makowa z ciasta francuskiego przepis
szybka rolada makowa z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzynaście − 11 =