Tuńczyk w puszce to doskonały dodatek do sałatek oraz past kanapkowych. Jest bogaty w białko, niedrogi i może być przechowywany w tej formie przez kilka lat. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszną sałatkę z tuńczykiem, którą przygotujecie w 15 minut! Idealna opcja na szybki posiłek na śniadanie lub kolację. Sałatka jest bardzo smaczna, pożywna i sycąca.
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM W 15 MINUT PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
- 4 jajka
- 1 mała papryka czerwona
- 3 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
2. Paprykę czerwoną oraz ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
3. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Szczypiorek drobno posiekać.
5. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przygotowany sos i wymieszać.