Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka z zupek chińskich bez mięsa

Sałatka z zupek chińskich bez mięsa

Często na kolację lub imprezę przygotowuję sałatkę z zupek chińskich z kurczakiem. Zawsze wszystkim smakuje i znika z talerzy w mgnieniu oka. Dzisiaj akurat naszła mnie na nią ochota, jednak nie miałam pod ręką drobiu, tak więc powstała sałatka z zupek chińskich bez mięsa. Ta wersja smakuje również przepysznie i będzie fajnym urozmaiceniem smakowym. Zapraszam do wypróbowania przepisu!

SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH BEZ MIĘSA PRZEPIS

Składniki

  • 2 zupki chińskie
  • 6 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 250 ml wrzątku
  • 5 małych ogórków konserwowych
  • 5 kawałków papryki konserwowej
  • 1 kawałek pora (ok.10 cm)
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. W 250 ml wrzątku rozpuścić przyprawy z zupek chińskich (oprócz oleju). Tak przygotowanym roztworem zalać pokruszony makaron, przykryć i pozostawić do napęcznienia.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.

3. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową również pokroić w kostkę.

4. Kukurydzę odsączyć z zalewy.

5. Pora pokroić w półplasterki, a następnie przelać wrzątkiem na sitku, osuszyć.

6. Do większej miski przełożyć makaron oraz pozostałe składniki. Następnie dodać majonez i wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem do smaku.

Sałatka z zupek chińskich bez mięsa

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 15

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

jeden × dwa =