Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Sernik na ciasteczkowym spodzie

Sernik na ciasteczkowym spodzie

Sernik na ciasteczkowym spodzie to super pomysł na pyszne ciasto serowe, które pokochacie już po skosztowaniu. Jest bardzo smaczny, delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Sernik z tego przepisu jest bardzo łatwy w przygotowaniu, zawsze wychodzi, więc każdy może zabrać się za jego przygotowanie, z gwarancją sukcesu. 

Ten pyszny sernik na ciasteczkowym spodzie idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a szczególnie na zbliżające się święta. Zapraszam na przepis!

SERNIK NA CIASTECZKOWYM SPODZIE

Składniki

Spód

  • 200 g ciasteczek owsianych
  • 60 g roztopionego masła

Masa serowa

  • 1 kg sera z wiadreka dobrej jakości
  • 7 jajek
  • 160 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 40 g mąki pszennej tortowej
  • 1 opakowanie budyniu wanilinowego

Wykonanie

  1. Ciastka rozdrobnić na piasek, dodać roztopione masło i wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm wyścielić papierem do pieczenia, przełożyć ciasteczka i ugnieść. Wstawić do lodówki na czas przygotowania sera. 

  2. Do miski wbić jajka, dodać cukier i cukier wanilinowy. Całość ubić na puszystą masę na wysokich obrotach miksera. 

  3. Do sera dodać proszek budyniowy oraz mąkę. Zmiksować na małych obrotach do połączenia. 

  4. Masę serową dodawać do ubitych jajek, miksując na małych obrotach. Pod koniec przemieszać jeszcze drewnianą łyżką. 

  5. Masę serową przełożyć do tortownicy, całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 20 minut. Po czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez 60 minut. 

  6. Sernik studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. 
Sernik na ciasteczkowym spodzie
Sernik na ciasteczkowym spodzie przepis
Przepis na sernik na ciasteczkowym spodzie

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 149

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

3 × 1 =