Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Ciasto migdałowa krówka

Ciasto migdałowa krówka

Przepyszne ciasto z delikatnym kremem, wykończone masą krówkową i prażonymi migdałami. Ciasto migdałowa krówka to bardzo proste ciasto bez pieczenia. Można je przygotować bez użycia piekarnika. 

Przepis na ciasto migdałowa krówka jest bardzo prosty i poradzi sobie z nim każdy, nawet osoby rozpoczynające swoją przygodę w kuchni. 

Jeśli jesteście miłośnikami szybkich ciast bez pieczenia, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu. Proste składniki i cudowny smak! Zapraszam na przepis. 

CIASTO MIGDAŁOWA KRÓWKA – PRZEPIS

Składniki

  • 1000 ml śmietanki kremówki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 48 herbatniki kakaowe
  • 48 krakersów
  • 2/3 szklanki płatków migdałów
  • 2 śmietan-fix (opcjonalnie)

Wykonanie

  • Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na puszystą masę. Aby krem był sztywniejszy, można dodać śmietan-fix. Należy go wcześniej wymieszać z cukrem pudrem i wsypać do masy.
  • Blaszkę 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia i na dnie układamy herbatniki kakaowe. Na nich rozprowadzamy część masy i przykrywamy krakersami.
  • Na krakersach rozprowadzamy połowę masy krówkowej i układamy kolejną warstwę krakesów. Na krakersy wykładamy pozostałą masę i układamy herbatniki kakaowe.
  • Wierzch ciasta dekorujemy pozostałą masą krówkową oraz prażonymi migdałami.
Ciasto migdałowa krówka na herbatnikach
Ciasto migdałowa krówka przepis
ciasto bez pieczenia na herbatnikach

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 154

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

18 − szesnaście =