Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą to świetny pomysł na szybką i efektowną przekąskę na każdą okazję. Te francuskie ciasteczka są naprawdę pyszne!
Do przygotowania tej przekąski potrzeba nam kilku prostych składników, które zakupicie w każdym sklepie. Fajno smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je serwować same lub z dodatkiem ulubionego sosu. Zapraszam na przepis!
FRANCUSKIE CIASTKA Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- plastry szynki (najlepiej okrągła)
- 2 pomidory
- 1 kulka mozzarelli
- ketchup
- zioła prowansalskie
- 2 garści rulkoli
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na kwadraty. Każdy z nich posmarować ketchupem i posypać siołami prowasalskimi.
- Pomidory oraz mozzarellę pokroić w plastry.
- Kwadraciki ułożyć na blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Na każdy kawałek ciasta położyć plaster mozzarelli, szynki i pomidora. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut, do zarumienienia.
- Przekąski przed podaniem dekorujemy rukolą.