Krokiety z chleba tostowego z szynką i serem to szybkie i smaczne danie, które doskonale sprawdzi się jako przekąska na imprezę lub kolację. Do ich wykonania nie trzeba wyszukanych składników, a smakiem z pewnością zadowolą niejedno podniebienie.
Przepis na krokiety z chleba tostowego z szynką i serem jest banalny i jestem przekonana, że nie sprawi Wam problemów. Do ich przygotowania potrzebny będzie chleb tostowy, kilka plasterków szynki i sera, jajka, bułka tarta oraz przyprawy. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zawsze zachęcam do wypróbowania!
KROKIETY Z CHLEBA TOSTOWEGO – PRZEPIS
Składniki
- 10 kromek chleba tostowego
- 10 plastrów szynki
- 10 plastrów żółtego sera
- 3 jajka
- bułka tarta do opanierowania
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- ketchup
- olej do smażenia
Przygotowanie
1. Z Każdej kromki chleba tostowego odcinamy skórkę, a następnie cienko rozwałkowujemy przy użyciu wałka do ciasta.
2. Następnie każdy kawałek chleba smarujemy ketchupem, nakładamy plaster szynki i sera. Zawijamy w rulonik.
3. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól, pieprz, paprykę słodką i mieszamy do połączenia.
4. Każdy krokiecik moczymy w jajku, a następnie otaczamy w bułce tartej.
5. Smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej strony, na złoty kolor.
6. Podajemy z sosem czosnkowym.