Dziś mam dla Was kolejną propozycję na pyszne smarowidło na kanapki, a dokładnie jest to pasta jajeczna z cukinią. Ten przepis idealnie pokazuje, że wcale nie trzeba skomplikowanych czy trudno dostępnych składników i wielu godzin w kuchni, by wyczarować coś pysznego. Pasta jajeczna z cukinią ma delikatny smak i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, kolację, grilla oraz na dowolną imprezę.
PASTA JAJECZNA Z CUKINIĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 średnia cukinia
- 3 jajka
- 100 g parmezanu
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na łyżeczce masła.
2. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż na patelnię z cebulą i całość razem smaż kilka minut.
3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4. Parmezan również zetrzyj na tarce.
5. Do miseczki przełóż ugotowane jajka, parmezan oraz przestygniętą cukinię z cebulką. Dodaj majonez, sól i pieprz. Całość wymieszaj do połączenia składników.