Roladki z tortilli to świetna przekąska na każdą okazję. Zawsze się sprawdzają, każdy je uwielbia i błyskawicznie znikają z talerza. Tym razem postanowiłam przygotować je nieco inaczej i na rodzinnej imprezie zaserwowałam roladki z tortilli w panierce sezamowej. Wszyscy się nimi zachwycali!
Przepis na roladki z tortilli w panierce sezamowej jest bardzo prosty. Takie roladki rewelacyjnie prezentują się na stole i są naprawdę pyszne! Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI W PANIERCE SEZAMOWEJ
Składniki
- 2 tortille
- 200 g kremowego serka
- 4 liście lodowej sałaty
- 1/2 papryki czerwonej
- 8 plastrów szynki
- 8 plastrów sera żółtego
- 2 garści czarnego sezamu
Wykonanie
- Obie tortille rozkładamy na blacie, smarujemy połową serka śmietankowego. Drugą połowę odkładamy na później.
- Na każdą tortillę układamy liście sałaty lodowej, szynkę oraz ser żółty.
- Paprykę kroimy w słupki i rozkładamy na tortillach.
- Obie tortille zwijamy w rulon, owijamy folią aluminiową i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Po czasie rozwijamy i smarujemy pozostałym serkiem śmietankowym. Wierzch posypujemy czarnym sezamem, obtaczając w nim tortillę.
- Tortille kroimy na roladki o grubości około 2 cm.