Roladki ze świeżego ogórka to świetny pomysł na szybką przekąskę. Pięknie pachnący świeży ogórek z dodatkiem śmietankowego serka i wędzonego łososia smakuje naprawdę świetnie.
Takie przekąski można zaserwować na świątecznym stole, na rodzinnej imprezie, a nawet zabrać ze sobą do pracy. Te ogórkowe roladki są naprawdę bardzo łatwe w przygotowaniu, a smakują obłędnie! Sprawdźcie sami, zapraszam na przepis.
ROLADKI ZE ŚWIEŻEGO OGÓRKA – PRZEPIS
Składniki
- 1 świeży ogórek
- 150 g łososia wędzonego na zimno
- 200 g serka śmietankowego typu Almette
- czarny sezam do dekoracji
Wykonanie
- Ogórka pokroić wzdłuż na cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Następnie ułożyć je na ręczniku papierowym i delikatnie odsączyć.
- Paski ogórka poukładać na folii spożywczej, tak by jeden kawałek ogórka nachodził na drugi. Całą powierzchnię posmarować serkiem śmietankowym. Na serek wyłożyć kawałki łososia.
- Chwytając za koniec folii spożywczej zwijać ogórki w roladę. Całość zawinąć w folię i delikatnie docisnąć. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu roladę pokroić w roladki, nabić na wykałaczki i udekorować czarnym sezamem.