Sałatka tuńczykowa to propozycja na lekką, smaczną i pożywną sałatkę na kolację. Składa się z prostych składników, a czas przygotowania nie powinien zająć więcej niż 15 minut.
Sałatka z tuńczyka oprócz tego że wyśmienicie smakuje, to także ładnie prezentuje się na talerzu. Jest kolorowa, zdrowa i pełna wartości odżywczych. W połączeniu z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym – przystawka doskonała. Zapraszam do wypróbowania przepisu.
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS
Składniki (na 2 porcje)
- 1 opakowanie mixu sałat
- 4 jajka
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1/2 czerwonej cebuli
- sos balsamiczny
Przygotowanie
1. Sałatę myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i wykładamy na talerz.
2. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w ćwiartki i układamy na sałacie.
3. Tuńczyka odsączamy z zalewy, pomidorki koktajlowe kroimy na pół, cebulę kroimy w drobne piórka.
4. Składniki przekładamy na talerz i na koniec całość polewamy sosem balsamicznym.