Babeczki twarogowe na spodzie Oreo to pomysł na pyszny i bardzo efektowny deser. Ich delikatna i wilgotna konsystencja oraz bogaty smak sprawiają, że są one doskonałym wyborem na każdą okazję. Przygotowanie babeczek jest bardzo proste, więc nawet osoba bez doświadczenia w wypiekach spokojnie sobie z nim poradzi. Jeśli organizujesz przyjęcie w domu lub ogrodzie i szukasz przepisu na ciekawe smakołyki, babeczki twarogowe na spodzie Oreo będą idealnym dodatkiem do słodkiego stołu.
BABECZKI TWAROGOWE NA SPODZIE OREO PRZEPIS
Składniki / 12 sztuk
- 0,5 kg sera z wiaderka
- 150 ml śmietanki kremówki 30%
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
Mus malinowy
- 200 g malin
- 150 g serka mascarpone
- 150 ml śmietanki kremówki
Dodatkowo
- 12 ciasteczek oreo
Przygotowanie
- W misce umieść twaróg, jajka, śmietankę i cukry. Całość zmiksuj do połączenia. Na koniec dodaj proszek budyniowy i ponownie zmiksuj.
- Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Na dnie każdej papilotki umieść ciasteczko oreo.
- Masę serową przełóż do papilotek. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut. Po upieczeniu babeczki odstaw do przestygnięcia.
- Maliny zblenduj na mus i wymieszaj z mascarpone.
- Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywną pianę. Następnie przełóż ją do kremu malinowego i delikatnie wymieszaj do połączenia. Masę wyłóż na babeczki i całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Przed podaniem babeczki udekoruj wedle uznania.