Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Babeczki twarogowe na spodzie Oreo

Babeczki twarogowe na spodzie Oreo

Babeczki twarogowe na spodzie Oreo to pomysł na pyszny i bardzo efektowny deser. Ich delikatna i wilgotna konsystencja oraz bogaty smak sprawiają, że są one doskonałym wyborem na każdą okazję. Przygotowanie babeczek jest bardzo proste, więc nawet osoba bez doświadczenia w wypiekach spokojnie sobie z nim poradzi. Jeśli organizujesz przyjęcie w domu lub ogrodzie i szukasz przepisu na ciekawe smakołyki, babeczki twarogowe na spodzie Oreo będą idealnym dodatkiem do słodkiego stołu.

BABECZKI TWAROGOWE NA SPODZIE OREO PRZEPIS

Składniki / 12 sztuk

  • 0,5 kg sera z wiaderka
  • 150 ml śmietanki kremówki 30%
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Mus malinowy

  • 200 g malin
  • 150 g serka mascarpone
  • 150 ml śmietanki kremówki

Dodatkowo

  • 12 ciasteczek oreo

Przygotowanie

  1. W misce umieść twaróg, jajka, śmietankę i cukry. Całość zmiksuj do połączenia. Na koniec dodaj proszek budyniowy i ponownie zmiksuj.

  2. Foremkę na muffinki wyłóż papilotkami. Na dnie każdej papilotki umieść ciasteczko oreo.

  3. Masę serową przełóż do papilotek. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz przez około 30 minut. Po upieczeniu babeczki odstaw do przestygnięcia.

  4. Maliny zblenduj na mus i wymieszaj z mascarpone.

  5. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na sztywną pianę. Następnie przełóż ją do kremu malinowego i delikatnie wymieszaj do połączenia. Masę wyłóż na babeczki i całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

  6. Przed podaniem babeczki udekoruj wedle uznania.
Babeczki twarogowe na spodzie Oreo przepis
Przepis na babeczki twarogowe na spodzie Oreo

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 16

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć × cztery =