Pasta jajeczna z rzodkiewką to ciekawy dodatek do pieczywa, który urozmaici śniadanie lub kolację. Pastą można również posmarować krakersy i mamy fajną przekąskę na domową imprezę. Przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy oraz składników. Wszystko, czego potrzebujesz prawdopodobnie znajdziesz w swojej kuchni, dlatego już dziś wypróbuj przepis i przekonaj się jaka ta pasta jajeczna z rzodkiewką jest przepyszna!
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- 100 g żółtego sera
- 8 rzodkiewek
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz z łupinek i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Ser żółty oraz rzodkiewkę również zetrzyj na tarce.
- Szczypiorek drobno posiekaj.
- Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Gotową pastę podawaj na świeżym pieczywie lub krakersach.