Bardzo szybka do przygotowania, prosta i smaczna pasta kanapkowa, która urozmaici kolację lub śniadanie. Tutaj zestawienie szynki, sera i jajek czyli połączenie które zapewne większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. Wszystkie składniki są starte na tarce i wymieszane z majonezem oraz przyprawami. Dzięki temu smaki się ze sobą łączą i tworzą przepyszną całość. Zapraszam na przepis!
PASTA SZYNKOWA PRZEPIS
Składniki
- 150 g szynki konserwowej w kawałku
- 200 g sera żółtego w kawałku
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Szynkę oraz ser również zetrzeć na tarce.
3. Składniki przełożyć do miski, dodać majonez, sól oraz pieprz.
4. Całość dokładnie wymieszać i nałożyć na pieczywo.
Smacznego!