Szybka, smaczna i łatwa w przygotowaniu pasta z marchewki i jajek. Idealna na kanapki, a także jak baza do wielu przekąsek.
Do przygotowania tej pasty potrzebna nam będzie marchewka, jajka, jogurt naturalny oraz majonez. Te proste składniki z pewnością posiadacie w swojej kuchni.
PASTA Z MARCHEWKI I JAJEK – PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz
- sól
- szczypta słodkiej papryki
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
- Marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie obieramy i również ścieramy na tarce.
- Do miski przekładamy jajka, marchewkę, dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i mieszamy.