Roladki z ciasta francuskiego z łososiem to propozycja na szybką i smaczną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na imprezę i nie tylko. Roladki świetnie smakują, ładnie prezentują się na stole i są ekspresowe w przygotowaniu!
Ciasto francuskie jest uwielbiane przez wiele osób, a w połączeniu z kremowym serkiem i wyrazistym w smaku łososiem posmakuje nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. Polecam wypróbować ten przepis!
ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z ŁOSOSIEM PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g łososia wędzonego
- 150 g serka śmietankowego
- 1 żółtko
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
2. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i smarujemy serkiem śmietankowym po całej powierzchni. Na serek wykładamy wędzonego łososia.
3. Ciasto delikatnie zwijamy w roladę.
4. Zwiniętą roladkę smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Całość kroimy na kawałki o grubości około 2 cm.
5. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 20 minut, do zarumienienia.
6. Gotowe roladki podajemy same lub np. z sosem czosnkowym.