Roladki z tortilli to jedna z najłatwiejszych i najsmaczniejszych przekąsek na zimno. Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają z talerza. Idealnie sprawdzą się jako posiłek do pracy, szkoły, kolację, a także na imprezowy stół.
Roladki z tortilli wyśmienicie smakują i ładnie prezentują się na talerzu. Przygotowuje je bardzo często bo goście je uwielbiają. Zmieniam tylko dodatki, aby urozmaicić smaki. Poniżej mam dla was mój ulubiony przepis na roladki z tortilli w wersji z szynką i serem.
ROLADKI Z TORTILLI – PRZEPIS
Składniki
- 3 placki tortilli
- 2 opakowania serka śmietankowego typu Almette
- 12 plastrów szynki
- 9 plastrów sera żółtego
- 6 liści sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
Przygotowanie
1. Placki tortilli wysmarować serkiem śmietankowym.
2. Następnie ułożyć sałatę lodową, a na nią plastry szynki oraz sera.
3. Na szynkę i ser wyłożyć pokrojoną w słupki paprykę czerwoną.
4. Tortille zawinąć w rulonik, mocno je uciskając.
5. Następnie gotowe roladki zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Dzięki temu smaki się przegryzą i roladki nie będą rozwalać się przy krojeniu.
6. Po tym czasie roladki pokroić na kawałki o grubości ok. 2 cm.