Roladki z tortilli to doskonała przekąska na imprezy, święta lub po prostu na kolację. Ich wykonanie jest bardzo proste, a smak nie do opisania. Składniki na te pyszne roladki z tortilli nie są wyszukane i są dostępne w każdym sklepie spożywczym. To ich odpowiednie połączenie sprawia, że smakują rewelacyjnie i ciekawie wyglądają. Jeśli szukacie pomysłów na fajne imprezowe przekąski, to koniecznie musicie przygotować te roladki z tortilli z kabanosem. Gwarantuję, że goście będą zachwyceni!
ROLADKI Z TORTILLI Z KABANOSEM PRZEPIS
Składniki (na ok. 16 sztuk)
- 2 placki tortilli
- 1 opakowanie cienkich kabanosów drobiowych/wieprzowych
- 200 g serka śmietankowego
- 6 plasterków żółtego sera
- 4 liście sałaty lodowej
- pół papryki czerwonej
- 1 duży pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Czerwoną paprykę pokroić w słupki.
2. Tortille rozłożyć na blacie i posmarować 1/2 serka (druga połowa będzie potrzebna później).
3. Na każdą tortillę wyłożyć po 2 liście sałaty, 3 plastry sera i po połowie papryki czerwonej oraz kabanosów.
4. Tortille zwinąć ciasno w rulon i owinąć folią aluminiową. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut.
5. Po tym czasie wyjąć roladki, zdjąć folie i posmarować wierzch pozostałym serkiem.
6. Szczypiorek drobno posiekać i rozsypać na desce. Obtoczyć w nim roladki.
7. Na koniec roladki pokroić na 2 cm kawałki.
Smacznego!