Bardzo prosty i smaczny sernik z serków homogenizowanych. Doskonale sprawdzi się na różne okazje i z pewnością posmakuje każdemu. Sernik składa się jedynie z 3 głównych składników: serków homogenizowanych, jajek i budyniu. Do dekoracji została użyta polewa czekoladowa. Jeśli szukacie pomysłu na szybki i smaczny deser, ten sernik z serków homogenizowanych będzie idealnym wyborem.
SERNIK Z SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH PRZEPIS
Czas przygotowania: 5 min. | Czas pieczenia: 60 min. | Liczba porcji: tortownica 16 cm
Składniki
- 5 serków homogenizowanych (razem 750 g)
- 1 budyń waniliowy (40 g)
- 4 jajka (temp. pokojowa)
- polewa czekoladowa
Przygotowanie
1. Do miski przełożyć jajka, dodać serki oraz wsypać proszek budyniowy. Całość wymieszać trzepaczką do połączenia.
2. Masę serową przelać do tortownicy o średnicy 16 cm wyścieloną papierem do pieczenia.
3. Sernik piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60 minut.
4. Gotowy sernik studzić w piekarniku z delikatnie uchylonymi drzwiczkami.
5. Po ostygnięciu sernik polać polewą czekoladową.