Wrap z jajecznicą to idealna propozycja na smaczny i pożywny posiłek. Przepis doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację, a jeśli masz możliwość podgrzania to nawet na posiłek na wynos do pracy czy szkoły. Przygotowanie tego dania zajmie wam jedynie kilkanaście minut, jest to zatem świetna opcja na szybki i smaczny posiłek na ciepło.
WRAP Z JAJECZNICĄ – PRZEPIS
Składniki
- 1 tortilla
- 3 jajka
- 50 g żółtego sera
- 4 plastry szynki
- 1 mały pomidor
- sól
- pieprz
- ketchup
Przygotowanie
1. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę szynkę. Całość mieszamy.
2. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę masła, przelewamy roztrzepane jajka z szynką i smażymy do ścięcia.
3. Tortillę smarujemy ketchupem i przekładamy naszą jajecznicę. Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę pomidora i posypujemy startym na tarce serem.
4. Zawijamy tortillę i podpiekamy na suchej patelni z obu stron po kilka minut do zarumienienia.