Aromatyczna i pełna smaku zupa z pierożkami tortellini. Danie to łączy wszystko, co pyszne w jednym talerzu, pierożki tortellini, delikatne mięso oraz aromatyczne warzywa. Zupa jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia, a przede wszystkim sycąca. Zaspokoi głód nawet największego głodomora.
Poniżej znajdziecie listę składników oraz instrukcje do przygotowania zupy z pierożkami tortellini. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu, bo zupka jest pyszna!
ZUPA Z PIEROŻKAMI TORTELLINI – PRZEPIS
Składniki
- 250 g pierożków tortellini z grzybami
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 400 g mielonego mięsa
- 100 ml słodkiej śmietanki 18% lub 30%
- 400 g pomidorów z puszki
- 1 łyżeczka cukru
- 2 l bulionu
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- czosnek granulowany
Wykonanie
- Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, przekładamy cebulę i podsmażamy.
- Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz słodką papryką. Przekładamy na osobną patelnię i również podsmażamy.
- Paprykę kroimy w kostkę, marchewkę w półplasterki, przekładamy na patelnię z cebulką i podsmażamy przez kilka minut.
- Do większego garnka przekładamy podsmażone warzywa, usmażone mięso i wlewamy gorący bulion. Garnek przykrywamy pokrywką i całość gotujemy na małym ogniu przez 20 minut.
- Pomidory z puszki blendujemy na gładką masę, dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz łyżeczką cukru. Gotujemy razem przez 10 minut.
- Pierożki tortellini gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
- Ugotowane pierożki tortellini przekładamy do zupy. Wlewamy również słodką śmietankę, podgrzewamy przez kilka minut. Smacznego!